Så här kommer du igång med jobbsökandet – rekryterarens tips

rekryteraren-till-arbetssokande


Jag behandlar dagligen ansökningar till en mängd spännande jobb och jag får många ansökningar av kompetenta arbetssökande. Däremot så stöter jag titt som tätt på saker som jag som rekryterare anser vara en självklarhet när det kommer till jobbansökningar. Jag tänkte därför dela med mig av mina egna praktiska tips till hur du kommer igång med jobbsökandet på allra bästa sätt.

Skriv allra först ett cv

En ansökningstext på några rader och inget cv överhuvudtaget... Det här stöter jag på ganska ofta och det är ett ganska säkert sätt att bli bortsållad redan i början av rekryteringsprocessen. Även om du inte har så mycket erfarenhet är alla arbeten du har gjort viktiga, oberoende av om det är fråga om ett sommarjobb på några månader eller kanske en kort praktikperiod. Skriv alltså alltid ett cv där du berättar om tidigare arbetserfarenhet, utbildning, språkkunskaper och annat kunnande.

Texten i ditt personliga brev är också en viktig del av själva jobbansökan. Jag förstår att du troligen lämnar in ett gäng ansökningar och att det är tidskrävande att skriva en skräddarsydd text för varje enskild ansökan. Men, jag rekommenderar ändå att du skriver en bra modell som du kan redigera så att den passar in med tanke på den arbetsplats du söker. Jag anser inte heller att det viktigaste i en ansökningstext är att du berättar var du hittade platsannonsen eller vem du är. Berätta istället varför just du borde väljas till positionen i fråga! Ansökningstexten behöver inte vara lång, så länge den innehåller rätt saker.

Var nåbar

Efter tre uppringningar och några sms börjar jag som rekryterare att bli ganska frustrerad... Om den sökande på papper verkar ha potential för uppgiften skulle jag gärna prata mer om arbetsuppgiften i fråga, antingen per telefon eller öga mot öga. Många sökande verkar dock vara ytterst svåra att nå. Visst förstår jag att ingen av oss kan ha ständig telefonjour, men jag anser att det hör till god sed att ringa tillbaka eller svara på sms. Om du alltså söker arbete och du har ett missat samtal från ett okänt nummer rekommenderar jag att du ringer tillbaka.

Visa intresse

Genom att lämna in ett välskrivet personligt brev och ett cv, samt genom att vara nåbar, ger du ett första intryck av att verkligen vara intresserad. I många rekryteringsprocesser används idag även videointervju eller lämplighetstest som ett första steg i rekryteringsprocessen och genom att svara på dessa visar du att du har ett genuint intresse för uppgiften. Jag rekommenderar även att du redan när du gör din ansökan berättar varför du är intresserad av just det här arbetet och just det här företaget.

Under intervjun, motivera med exempel

Alla kan vi beskriva oss som glada, flitiga, omsorgsfulla, målmedvetna... Med vid en arbetsintervju måste du även få mig som rekryterare övertygad om att du innehar just dessa egenskaper. Fundera därför på förhand hur du med konkreta exempel kan visa hur målmedvetenheten syns i ditt liv. Exemplet behöver inte ha anknytning till arbetslivet, det kan komma från skoltiden eller kanske från någon fritidssyssla. Det behöver inte heller vara fråga om jättelika prestationer, du kan lika gärna använda små vardagliga saker som exempel. Rekryterare älskar exempel från det egna livet, tveka alltså inte att berätta dem!

Var ärlig

Har det någon gång hänt att du under en pågående rekryteringsprocess inser att arbetsuppgiften inte egentligen är din grej? Det kan mycket väl hända att när du får mer information om arbetet så inser du att arbetet i fråga egentligen inte lockar dig. Då är det bäst att medge detta för sig själv och även vara ärlig mot rekryteraren. Låt inte bli att svara på kontaktförsök eller gå på intervju, utan meddela rekryteraren att du vill avsluta processen här. När du sköter situationen på ett ärligt sätt så bränner du inte heller några broar med tanke på framtiden. I bästa fall kanske rekryterare föreslå ett annat jobb som passar dig bättre.

Var dig själv

Visa din personlighet i jobbansökan och berätta modigt och ärligt om dig själv, det gynnar båda parterna. Svara absolut inte på intervjufrågorna så som du tror att rekryteraren önskar att du svara, var bara dig själv. Rekryteraren kan då göra en bättre bedömning av om du lämpar dig för uppgiften eller för företaget i fråga. Om du under intervjun låtsas vara någon du inte är kan du i värsta fall komma att arbeta i en arbetsgemenskap eller med en uppgift du överhuvudtaget inte trivs med.

Vill du ha fler tips kring cv och jobbansökningsprocessen? Hör av dig till oss så hjälper vi gärna till.

 

New call-to-action

Topics: För jobbsökande

Nya Inlägg

Topics