Barona förvärvar Prizta, Ageris & AMGA

barona_se (1)

Barona Human Resources AB har förvärvat 100% av aktierna i Prizta Rekrytering & Bemanning AB den 7 juni 2019.

Det finns en mycket bra kompetensmatchning mellan Barona och Prizta, och transaktionen gynnar både företagens övergripande tillväxtplaner och mål. Som en ansedd lokal tjänsteleverantör i Göteborg erbjuder Prizta lokal marknads- och kundinsikt och expertis. Barona kan i sin tur erbjuda en bredare serviceportfölj, rekryteringsmarknadsföring, internationell rekrytering, relocation och ett internationellt nätverk. Prizta och Barona kommer från och med nu ha ett nära samarbete kring kunder. Det förväntade resultatet är ökad förmåga både när det gäller karriärmöjligheter för våra anställda och ett bredare tjänsteutbud till våra kunder - utan att förlora den lokala kompetensen. Barona är mycket glada över det tillskott i form av kompetens, medarbetare och kunder som detta förvärv innebär.

Prizta

Prizta Rekrytering & Bemanning AB grundades 2006 av Pernilla Embertsdotter. Prizta har sitt kontor i Mölndal i Göteborg och har framförallt levererat sina tjänster i Göteborg med omnejd. Prizta är specialister på att rekrytera och hyra ut personal inom yrkeskategorier på både taktisk och operativ nivå inom områdena El, Fastighet, Facility Management, Bygg och Processindustri. Prizta har idag ca 80 anställda och omsatte år 2018 ca 60 miljoner svenska kronor.

Barona Human Resources AB har förvärvat 100% av aktierna i Ageris Kontaktcenter AB & AMGA AB den 14 juni 2019.

Efterfrågan på svensk kundservice ökar hos våra kunder och förvärvet av Ageris och AMGA är ett viktigt steg för att möta behoven. Barona driver för närvarande fem kundservicecenter i Finland, Polen och Spanien och vi är väldigt glada över att lägga till Sverige på den listan. Ageris och AMGA: s kompetens kompletterar vår kompetens bra och utifrån ett företagskultursperspektiv verkar organisationerna passa varandra närmast perfekt. Med tiden kommer Ageris att fördjupa sitt samarbete med Baronas affärsenhet Customer Service som fokuserar på outsourcing, personal och rekryteringslösningar för kundservice. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder optimerade och tekniskt utvecklande kundservicelösningar och flerspråkig dygnet-runt service i våra europeiska servicecenter.

Ageris Kontaktcenter

Ageris är ett outsourcingföretag inom verksamhetsområdena kundservice, försäljning och backoffice. Ageris arbetar för uppdragsgivare inom detaljhandel, media, resor, bank, korthantering, e-handel och postrelaterade tjänster. Uppdragsgivarna kommer från olika branscher men alla efterfrågar högkvalitativ, effektiv och lönsam kundservice och support på distans. Ageris har ett flertal större och långvariga kunder och med cirka 260 anställda har de sedan starten 2009 vuxit organiskt under lönsamhet. Ageris har kontor i Solna, Falun och Strömsund. 2018 omsatte Ageris drygt 97 miljoner kronor.

AMGA

Amga är ett snabbt växande företag med cirka 75 anställda och kontor i Stockholm och Malmö. Amga tillhandahåller tjänster inom personal, rekrytering och affärsutveckling och är specialiserade på kundservice och försäljning samt bank/finans och försäkring, kunderna finns i både privat och offentlig sektor; allt från stora internationella företag, innovativa nystartade företag, banker, etc. AMGA är medlem i Kompetensföretagen, som ingår i Almega - Arbetsgivarorganisationen för den svenska tjänstesektorn. 2018 omsatte AMGA drygt 18 miljoner kronor.

 

För ytterligare information kontakta:

Johanna Mix, VD Barona Human Resource Services AB +46720772113, johanna.mix@barona.se

 

Topics: För jobbsökandeFör företag

Nya Inlägg

Topics