Länge leve cv – undvik de här misstagen i din meritförteckning

Men-vad-kannetecknar-ett-bra-cv

Du har kanske fått höra att varje arbetsansökan bygger på en meritförteckning, det vill säga ett cv. Tro det eller ej, men det stämmer fortfarande oberoende av vilken position du söker eller vilken bakgrund du har. Idag önskar och efterlyser rekryterare visuella meritförteckningar, innovativa metoder att söka jobb och aktivitet, bland annat på de sociala medierna. Sanningen är dock, att utöver de nya metoderna utgör ett cv fortfarande en viktig del av ansökan – oberoende av i vilket format ditt cv är.

Men vad kännetecknar ett bra cv? Är innehållet viktigare än utseendet eller tvärtom? Vilka saker ska framhävas och vilka ska lämnas utanför?

När arbetssökande ansöker till ett flertal öppna positioner används ofta ett standard cv och ansökningstexten eller -brevet redigeras för att motsvara den profil som söks i platsannonsen. Men ibland bör även cv:t redigeras för att bättre motsvara den sökta positionen. I mitt arbete har jag sett tusentals olika cv:n och ansökningar och nedan hittar du en förteckning över vanliga fel som förekommer förvånansvärt ofta.

Innehåller motsvarar inte den sökta positionen eller fel saker framhävs

Till exempel kunskaper inom och intresset för IT-branschen framhävs starkt men den uppgift som söks finns inom kundservice, lagerhantering eller något helt annat. Arbetserfarenhet och kompetens får naturligtvis inte förvrängas, men kan lyftas fram på olika sätt, beroende på vilket slags arbete du söker.

För lång eller för kort text

Det lönar sig att skriva ett kort och lättläst cv. När en rekryterare behandlar arbetsansökningar, använder hon eller han i genomsnitt cirka 30 sekunder eller mindre till att läsa ett cv. På den tiden ska det av cv:t framgå åtminstone arbetshistoria och utbildning samt den sökandes uppgifter, utan att rekryteraren måste leta efter dem. Om ett cv vid första anblicken upplevs intressant läser rekryteraren det noggrannare och använder mer tid.

Endast arbetsgivare och befattningar räcker vanligtvis inte till för att berätta tillräckligt om din bakgrund. Beskriv kort dina ansvarsområden i arbetet i fråga. Vanligtvis räcker en handfull saker, eftersom det finns risk för att texten annars blir för lång. Rekryteraren får mer information via bland annat dina svar i videointervjun eller den öppna texten i din ansökan.

Utseendet är sjabbigt eller luddigt

Här gäller samma som i punkten ovan. Rekryterarens första intryck av cv:t påverkar hur länge hon eller han läser det och därmed också chanserna att komma vidare i ansökningsprocessen.

Ett cv behöver nödvändigtvis inte vara ett bevis på att den sökande har magiska textbehandlingskunskaper, men ändå är det viktigt att det är konsekvent, enhetligt och lättläst. Det är bra att använda indrag och fetstil för att göra texten smidigare, liksom även fonter och fontstorlekar i likadana punkter för att garantera en enhetlig text. Kontrollera också att det inte finns tomma sidor eller att en rad kommer på en separat sida, osv.

Kom också ihåg att om du till exempel arbetar inom marknadsföring eller kommunikation och du söker ett arbete inom branschen spelar utseendet på din meritförteckning (och utförandet) en central roll. Det berättar en hel del om hur du marknadsför dig själv.

Utöver detta är det också bra att komma ihåg att cv:t filformat ska vara sådant att det kan öppnas på alla enheter. Jag rekommenderar att du använder de allmänna formaten .pdf eller .doc.

Jag får även ofta frågan om det lönar sig att lägga till ett foto på cv:t. Jag anser att det lönar sig, men vanligtvis är detta inte på något sätt en avgörande faktor. I några ansökningar kan det dock hända att fotoförsett cv krävs, vilket innebär att cv:n utan foto kanske sållas bort direkt. När du väljer foto ska du ändå försöka se på det med rekryterarens ögon. En bild säger mer än tusen ord.

När du skriver ditt cv ska du inte endast tänka på vad du eventuellt gör fel och för säkerhets skull använda en så kallad generisk modell som enkelt försvinner i mängden. Den sökandes personlighet får synas i cv:t och det ska vara intressant ur rekryterarens perspektiv. Många gånger lönar det sig att först visa cv:t och ansökan för någon utomstående och samla respons innan du skickar dem till företagets representant, det är enkelt att bli blind vad gäller det egna verket.

Tveka inte heller att prova på nya metoder att uttrycka ditt kunnande eller din erfarenhet –istället för en traditionell modell kan cv:t vara till exempel ett visuellt konstverk eller presentationsformat.

Lycka till med arbetssökningen!

New call-to-action

Topics: För jobbsökande

Nya Inlägg

Topics