Vad innebär balans i livet för dig?

Vad är det som driver obalansen i våra liv och varför är det så många som inte är tillfreds med det dom har? Hur eller var hittar man sin balans, finns den där du är nu eller någon annanstans?

Jag har nu vid 47 års ålder jobbat i snart 30 år, varit gift i 15 och haft barn i 13. Det som känns lite anmärkningsvärt är att den där balansen i livet, som många pratar om, verkar aldrig riktigt infinna sig för mig. Uppenbarligen räcker det inte med ett bra jobb på ett bra företag, en underbar familj och en fru som man älskar, en bra fysisk status, en stabil ekonomi, ett hus i ett tryggt område, vänner och fritidsintressen osv. för att jag ska vara i balans.

Sen kan man ju fråga sig vad det innebär att vara i balans, går den ens att mäta? Det är ju otroligt svårt att vara i balans om man inte vet när man är i balans. Någon som har en balansindikator att erbjuda oss obalanserade?

En annan tanke som slår mig är att balans i livet kanske inte är något för alla. Kan det vara så enkelt att ”endast dom som kan leva i nuet och acceptera tillvaron för vad den är” är de som lyckas hitta balans i livet!? Vad jag har förstått, så finns det urbefolkningar runt om i världen som är så lyckliga man kan bli, utan vare sig pengar eller modern teknik. Hur mycket pengar och prylar behöver man egentligen för att man ska vara lycklig och balanserad?

 

balans i livet

 

Jag hade nyligen förmånen att via jobbet få åka till Spanien i 5 dagar. Barona har nämligen ett stort Service Center för våra outsourcingkunder i Fuengirola på Solkusten. Väl där så träffade jag några svenskar som lämnat Sverige för Spanien. Vi pratade en hel del om Spanien vs Sverige och livskvalitet. För att sammanfatta det hela så förstod ingen av dem varför inte fler svenskar väljer att flytta söderut. De menade att livet var så mycket enklare där nere. De talade om solen, värmen, vin och goda middagar på restauranger för under 100-lappen, golfspelande året runt och ett helt annat sätt att umgås med vänner. Jag måste erkänna, de verkade väldigt harmoniska och tillfreds med livet.

Ok, ärligt talat, höstrusk, snöblask, mörker och kyla är inte ”min cup of tea”. Varje år så går jag och längtar efter sommaren (har till och med skrivit en sång om sommaren) och sen, när den väl kommer, så blir jag nästan lika besviken varje gång. Visst, när den svenska sommaren är som bäst så är den oslagbar, men det händer ju inte så ofta - eller? Kan det vara som så att Sverige helt enkelt är en mindre bra plats att vara balanserad på?

 

stranden_beach_barona

 

Som du säkert har förstått så har jag inte svaren men kanske har du något att tillföra!? Vad innebär balans i livet för dig? Vad krävs för att du skall känna dig tillfreds med dig själv och där du befinner dig i livet? Tror du att livet skulle vara enklare på Solkusten, Algarve, i Thailand eller liknande? Har du uppnått balans i livet och hur vet du i så fall det?

Ser fram emot inputs som kan hjälpa alla oss som famlar i mörker ;)

Johan Gunnarsson, Sales Manager Customer Service, Barona

Topics: HRFuture of workWell-beingProductivityFramtidens arbetslivVälbefinnandeFör jobbsökande